2008. május 16., péntek

NA szimbólum - El símbolo de NA


A szuverenitás ibolyaszínű csillaga

A Nemzeti Anarchizmus szimbólumának alkotója, Michael Lujan, szántszándékkal választotta az ibolyaszínt, annak monarchikus, arisztokratikus konnotációi miatt. Az volt a véleménye, hogy ez jelképezi a legjobban az általános szuverenitás elvét, amelyet az anarchizmus személyesít meg. Ugyanakkor szintézise - az ibolyaszín- a vörösnek (a meleg, a tűz, a nap) és a kéknek (a hideg, a jég, a hold) és önmagában jelképezne a tengely mely körül fejtik ki hatásukat e szélső értékek. A csillag önmagában természetesen, az ember tradicionális szimbóluma, ámde ezen felül, világszerte az antiimperialista és forradalmi mozgalmak szimbóluma.

A zászló azért zöldszínű mert a zöld a természet színe. Szimbolizálja a fejlődést, a harmóniát, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Zászlónk zöld színe a fejlődést és a reményt jelképezi.


La estrella púrpura de la soberanía

El creador del símbolo Nacional-Anarquista, Michael Lujan, escogió el color púrpura deliberadamente a causa de sus connotaciones reales y aristocráticas, en el que vió un significado del principio de soberanía en general, personificado en la figura del anarquismo. Se trata también de una síntesis de los colores rojo (el calor, el fuego, el sol) y el azul (el frío, el hielo, la luna), representando el eje sobre el cual operan estas dos polaridades. La estrella es, por supuesto, un símbolo tradicional del hombre, pero sobretodo es también un símbolo de los movimientos antiimperialistas y revolucionarios del mundo entero.

Nuestra bandera es verde, porque el verde es el color de la naturaleza. Simboliza el desarrollo, la armonía, y la fertilidad. Existen fuerte relación sentimental entre el color verde y la seguridad. El verde sugiere estabilidad y capacidad de resistencia. El color verde de nuestra bandera simboliza el desarrollo y la esperanza.

1 megjegyzés:

Flávio Gonçalves írta...

Salam,

I'm very ery happy to find a fellow brother in National-Anarchism, I'm from Portugal and I study Shia Islam.